Wat doet de Schrijverije?

Onze allereerste blog gaat over de vraag “Wat doet de Schrijverije”. Wij willen niet achterblijven nu bloggen zo mateloos populair is. We lezen graag, blijkt wel. Kennelijk schrijven we ook graag, gezien het grote aantal blogs dat te vinden is op het internet en dat is goed voor de Schrijverije. Immers, goed schrijven is een vak apart en lang niet iedereen kan goed of interessant,  grappig, informatief, helder en duidelijk schrijven. Er is dan ook veel werk voor tekstschrijvers. Daarover zal onze eerste blog gaan, over wat wij nou eigenlijk allemaal doen.

Tekstschrijver

Bedrijven en particulieren

Grofweg doen wij 80% van ons werk voor bedrijven en 20% voor particulieren. Met die laatste groep beginnen we. Particulieren hebben ons meestal nodig bij een probleem. Dat kan van alles zijn en gaat meestal over persoonlijke omstandigheden. Het ligt best wel vaak “gevoelig” en mensen schamen zich soms. Dat is natuurlijk nergens voor nodig want we hebben allemaal vroeg of laat te maken met persoonlijke problemen. Van jong tot oud.

De Schrijverije aan het werk voor particulieren

Jonge kinderen
Als kinderen echt jong zijn en problemen hebben, dan zijn het de ouders die ons benaderen. Het kan gaan om een brief aan school of aan een instantie zoals de Raad voor Kinderbescherming. Ouders willen iets zwart op wit zetten maar weten niet goed hoe. De Schrijverije helpt dan graag. Meestal krijgen we telefonisch al informatie gevolgd door een mail met onderliggende stukken zoals een brief van een instantie of van school. Wij schrijven een inhoudelijk goed antwoord.

Oudere kinderen
Als kinderen iets ouder zijn, bijvoorbeeld studeren, dan roepen zij onze hulp in bij het schrijven van verslagen voor school. Of ze hebben hulp nodig met hun scriptie. Regelmatig helpen wij ook in het kader van afgewezen studenten als gevolg van het zogenaamde studieadvies. Sommige studenten hebben grote tegenslagen gehad en voelen zich niet begrepen. Zij mogen niet verder studeren terwijl ze dat wel graag willen. Wij helpen dan met het in kaart brengen van de problemen en schrijven een goede brief aan Hogeschool of Universiteit. Vaak helpt dat.

Wist je dat de Schrijverije ook inhoudelijk kan helpen bij het schrijven van je scriptie rechten? Ruud is zelf jurist en sleept je graag door je scriptie heen!

Solliciteren? Lastig, vooral die motivatiebrief. Je kan misschien wel een standaardbrief maken, maar je wilt er natuurlijk uitspringen. Gezien worden. De Schrijverije schrijft spetterende sollicitatiebrieven die de kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek vergroten.

Volwassenen
In het leven kan van alles gebeuren: een (v)echtscheiding, financiële problemen, ziekte, overlijden of zakelijke problemen zoals ontslag. Goede hulp bij het schrijven van brieven is zeer welkom, hebben wij de afgelopen jaren gemerkt. Een brief aan de curator, de rechtbank, aan je baas, de belastingdienst of andere instantie. Meestal zet de betreffende persoon zelf op papier waar het over gaat en wat er precies speelt. Daarna maken wij er een goede, zakelijke en to the point brief van die indruk maakt.

De Schrijverije verdient niet zoveel geld aan particulieren. Waarom niet? Wij vinden het sociale aspect van dienstverlening belangrijk. Wij willen helpen. Natuurlijk kan het niet voor niks, maar voor een brief ben je meestal niet meer dan €25 kwijt. Studenten krijgen korting. Waarom? Omdat zij onze klanten van de toekomst zijn. Daarin investeren wij graag.

Buitenlanders
Dat klinkt misschien wat cru, maar dekt wel de lading. In Nederland wonen en werken veel mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Marokkanen, Turken, Polen en mensen uit allerlei andere landen. Het gros van deze mensen wil graag iets opbouwen in Nederland. Een goede baan hebben of een eigen bedrijf starten en zo bijdragen aan onze samenleving en een goed leven voor zichzelf en hun gezin opbouwen. De Schrijverije helpt hen daarbij graag.

Een flink deel, zowel zakelijk als particulier doet een beroep op de Schrijverije. Met het schrijven van sollicitatiebrieven maar ook bij het corrigeren van schoolwerk, het vullen van een website of het nakijken van dagelijkse correspondentie.

Andere schrijvers
Je staat er nog van te kijken hoeveel mensen besluiten een boek te schrijven. Jong en oud. Sommige tieners hebben al hele verhalenbundels op hun naam staan. Volwassenen die iets bijzonders hebben meegemaakt, bedrijven die over ontstaan en bestaan van hun bedrijf schrijven of ouderen die hun leven willen vastleggen in boekvorm. De Schrijverije heeft vrijwel altijd wel een boekcorrectie onder handen. Het corrigeren van een boek vraagt veel concentratie. Het kan dan ook maar een uurtje per dag. Doen we het werk langer, dan bestaat het risico dat we ongemerkt overgaan op “gewoon lezen” en fouten over het hoofd zien. De vraag naar boekcorrecties is bij ons groot, ook omdat we met stip de goedkoopste zijn. Dat komt omdat wij voor het corrigeren van een boek een “normaal” uurloon vragen.

Bedrijven

Zoals gezegd bestaat de werkportefeuille van de Schrijverije voor meer dan driekwart uit bedrijven. Onder het kopje portfolio vind je een kleine greep uit ons klantenbestand. Ons werk bestaat grotendeels uit:

  • Het schrijven van teksten voor websites
  • Het schrijven van (kennisbank)artikelen en landingspagina’s
  • Het schrijven van blogs
  • Corrigeren van alle mogelijke soorten teksten; van offerte tot factuur, verslag of brief.

Ons dienstenpakket breidt zich voortdurend uit en de bedoeling is steeds meer schrijf-gerelateerde diensten aan te bieden. Zo kan je tegenwoordig bij de Schrijverije ook terecht voor:

  • Incasso; aanmaning, ingebrekestelling, telefonisch en persoonlijk verhalen
  • Bedrijfsadministratie
  • Technische optimalisatie; linkbuilding, SEO training, conversie optimalisatie
  • Vertalingen; Engels, Duits en meer talen komen er aan
  • Scriptie hulp; corrigeren alle soorten scripties en scriptie rechten ook inhoudelijk.

Het is natuurlijk heel handig als je bij één bedrijf meerdere diensten kunt afnemen. Bijvoorbeeld je website laten vullen met teksten, in verschillende talen én de technische optimalisatie van je site. Eventueel uit te breiden met SEO training zodat je ook zelf aan de slag kunt.

En wat te denken van onze incasso mogelijkheden? Geen duur abonnement maar gewoon af te nemen per dienst: één brief, één belletje of huisbezoek. Natuurlijk kun je het ook volledig uit handen geven bij ons. Net wat je wilt.

Laagdrempelig

De Schrijverije is laagdrempelig, en dat is precies wat we willen zijn. Gewoon bellen of appen, even een offerte aanvragen via de offerteknop. Je zit echt niet meteen ergens aan vast en dan weet je tenminste wat het gaat kosten om die brief te laten schrijven of je website te laten vullen. Wij vinden niks gek, of laten dat niet merken ?

Nieuwe mensen

De groei van de Schrijverije zit er goed in. Het bedrijf bestaat volgend jaar 15 jaar en dat gaan we vieren. Hoe? Dat merk je snel genoeg. De groei bestaat natuurlijk uit meer klanten die teksten willen laten schrijven of corrigeren maar ook uit nieuwe diensten. Recent is een (technisch) SEO specialist deel komen uitmaken van ons team. Een ander nieuwe medewerker is een ex-deurwaarder; hij helpt je graag bij alle incasso’s en bij je bedrijfsadministratie. Momenteel breiden we uit met nieuwe tekstschrijvers en met vertalers. En: binnenkort met een tweede vestiging!

Heb je ook zin om voor de Schrijverije aan de slag te gaan? Als tekstschrijver of misschien bied jij een nieuwe dienst aan die goed bij ons past? Neem dan contact met ons op!

22 Oktober 2019; Sonja Schwedersky

Reacties zijn gesloten.