Corrigeren en redigeren boek

Je zoekt iemand voor corrigeren en redigeren boek? De Schrijverije is jou graag van dienst. Je bent maandenlang bezig geweest met het schrijven van een boek, misschien zelfs wel jaren. Nu is het manuscript af en zoek je een proefreader, iemand die de spelfouten er uit haalt, zinnen aanpast waar nodig en de puntjes op de spreekwoordelijke i zet.

Waarom bieden wij zo’n scherp tarief?

Bij de meeste tekstbureaus moet je voor het corrigeren en redigeren van een manuscript veel geld betalen. Bij ons kan je je boek laten redigeren tegen een heel scherp tarief. Hoe dat kan? We hanteren ook voor het corrigeren van redigeren van boeken een alleszins redelijk uurtarief . Waarom? Omdat wij het prettige opdrachten vinden, waarbij wij zelf ook voordeel hebben. Het gaat meestal om een wat grotere opdracht dan gemiddeld die wij over meerdere weken kunnen spreiden. Zo snijdt het mes aan twee kanten: jij een correctie van je boek tegen een gaaf tarief, wij een langer lopende opdracht.


Onze werkwijze

Als je overweegt jouw boek bij ons te laten corrigeren dan gaan we als volgt te werk:

  • Jij stuurt ons een (representatief) deel van je manuscript, bijvoorbeeld 1 hoofdstuk, en laat ons weten hoeveel woorden je manuscript in totaal telt. Je mag ook meteen het hele manuscript sturen
  • Wij laten jou een eerste richtprijs weten
  • Indien je akkoord gaat met de richtprijs, dan stuur je ons het hele manuscript op. Wij maken een proefcorrectie van een paar bladzijden of van een hoofdstuk én geven jou een definitieve offerte. Die kan iets hoger maar ook iets lager uitvallen dan de richtprijs. Het zal nooit heel veel verschillen
  • Na ontvangst van de proefcorrectie kan je kijken of onze werkwijze je bevalt. Stuur de correctie ook naar je uitgever, zodat je weet of je uitgever het ook ok vindt
  • Alles ok? Eens met de definitieve offerte? Dan gaan we aan de slag
  • We corrigeren wekelijks een deel van je manuscript. Hoeveel pagina’s wij per week corrigeren spreken we tevoren met je af.

Kosten van boek corrigeren en redigeren

De kosten van corrigeren en redigeren van een boek hangen in grote mate af van de kwaliteit van jouw manuscript. Weinig spelfouten, goede zinnen? Wij hebben dan minder tijd nodig om jouw boek te corrigeren. Veel vreemde woorden, een moeilijk onderwerp (juridisch, medisch) of is je kennis van de Nederlandse taal niet optimaal? Dan kost het ons (veel) meer tijd.

Richtprijs: €25 tot €75 per 5000 woorden. Een boek van 100.000 woorden corrigeren kost daarmee tussen de €500 en €1500. Prijzen excl. BTW.

boek

Veelgestelde vragen boek corrigeren

Het is niet niks natuurlijk, je boek laten corrigeren. Ook al zijn wij heel voordelig, het gaat altijd nog om veel geld. Bel of mail ons gerust als je vragen hebt. Hieronder de antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

Waarom leveren jullie wekelijks een deel van de correcties?
Het corrigeren van een boek is best inspannend werk. Als je een boek leest, verdwaal je al snel in het verhaal. Wij moeten anders lezen; heel geconcentreerd, woord voor woord, zin voor zin. Dat kunnen wij geen uren achter elkaar. Daarom corrigeren wij hooguit een uur, maximaal twee uur per dag. Daarnaast moeten we ook tijd overhouden voor onze andere werkzaamheden zoals het schrijven van website teksten en SEO teksten.

Kan ik in termijnen betalen?
Ja, dat kan. Sterker, wij willen altijd dat je in termijnen betaalt. Met de meeste klanten spreken wij een wekelijkse betaling af, soms eenmaal per twee weken. Zo word jij niet geconfronteerd met een grote uitgave ineens en lopen wij niet het risico een heel boek te corrigeren zonder dat betaling volgt. Want ja, helaas kan ook dat voorkomen.

Hoe weet ik wat jullie corrigeren?
Wij hanteren drie mogelijkheden voor het corrigeren van jouw boek:

  1. We wijzigen in rood, deze wijzigingen moet je zelf doorvoeren
  2. We wijzigen in rood en sturen een tweede document waarin de wijzigingen al zijn doorgevoerd
  3. We wijzigen rechtstreeks. Om te zien wat we hebben gewijzigd zul je jouw eigen manuscript naast het onze moeten leggen.

Het voordeligst zijn de opties 1 en 3. In het eerste geval wijzigen we alle correcties zichtbaar en zie je die in rood in jouw manuscript. Die correcties moet je daarna zelf handmatig accepteren. Dat is wel een tijdrovend werkje voor jou.

In optie 3 wijzigen we de tekst en sturen we die naar je op. Het kost je verder geen tijd meer, je manuscript is gereed voor uitgave.
Optie 2 is kostbaarder, meestal zo’n 30% bovenop de prijs voor het corrigeren. Dit, omdat wij alles tweemaal moeten doen. Eerst corrigeren in rood, daarna in een tweede document alle wijzigingen accepteren.


Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.