Boek of manuscript laten redigeren bij de Schrijverije

Je zoekt iemand voor corrigeren en redigeren boek? De Schrijverije is jou graag van dienst. Je bent maandenlang bezig geweest met het schrijven van een boek, misschien zelfs wel jaren. Nu is het manuscript af en zoek je een proefreader, iemand die de spelfouten er uit haalt, zinnen aanpast waar nodig en de puntjes op de spreekwoordelijke i zet. Wij hebben veel ervaring met het redigeren van boeken en werken tegen een scherp tarief. Vraag een offerte aan bij de Schrijverije zodat je snel weet wat het kost om jouw boek te laten redigeren. Je kunt je boek uitgeven in eigen beheer, zonder kosten. Daarvoor werken wij samen met Uitgeverij Pumbo.

Boek uitgeven in eigen beheer? Wij werken samen met uitgeverij Pumbo.
Maak via
deze link een account aan en ontvang een gratis proefexemplaar van jouw boek!

Boek laten redigeren

Voordat jij jouw boek kunt publiceren moeten alle taalfouten zijn verbeterd. Je wilt immers goed voor de dag komen en uitgevers publiceren alleen boeken zonder fouten. Het is altijd nodig iemand anders naar je teksten te laten kijken, want zelfs de beste schrijvers kunnen typfouten over het hoofd zien. De corrector van de Schrijverije zorgt dat jouw boek geen fouten bevat, maar als je dat wilt, dan doen we meer. We kijken dan ook naar de verhaallijn, of alles klopt en zorgen voor een goede alinea indeling en hoofdstukindeling. Uiteraard altijd in overleg met jou en met behoud van jouw persoonlijke schrijfstijl.

Boek of manuscript corrigeren en redigeren

Wat is het verschil tussen corrigeren en redigeren? Als wij jouw boek corrigeren dan kijken we alleen naar de taalfouten, grammaticale fouten en typfouten. Kies je voor boek redigeren dan kijken we ook naar de alinea indeling, of zinnen logisch lopen en naar de verhaallijn. Ben je helemaal tevreden met de inhoud van je boek dan kun je kiezen voor alleen corrigeren. Dat is voordeliger, want het kost ons minder tijd. Over onze werkwijze en tarieven lees je verderop meer.


Onze werkwijze

Als je overweegt jouw boek bij ons te laten corrigeren dan gaan we als volgt te werk:

  • Jij stuurt ons een (representatief) deel van je manuscript, bijvoorbeeld 1 hoofdstuk, en laat ons weten hoeveel woorden je manuscript in totaal telt. Je mag ook meteen het hele manuscript sturen.
  • Wij laten jou een eerste richtprijs weten.
  • Indien je akkoord gaat met de richtprijs, dan stuur je ons het hele manuscript op. Wij maken een proefcorrectie van een paar bladzijden of van een hoofdstuk én geven jou een definitieve offerte. Die kan iets hoger maar ook iets lager uitvallen dan de richtprijs. Het zal nooit heel veel verschillen.
  • Na ontvangst van de proefcorrectie kan je kijken of onze werkwijze je bevalt. Stuur de correctie ook naar je uitgever, zodat je weet of je uitgever het ook ok vindt.
  • Alles ok? Eens met de definitieve offerte? Dan gaan we aan de slag.
  • We corrigeren wekelijks een deel van je manuscript. Hoeveel pagina’s wij per week corrigeren spreken we tevoren met je af.

Kosten voor een boek of manuscript redigeren

De kosten van corrigeren en redigeren van een boek hangen in grote mate af van de kwaliteit van jouw manuscript. Weinig spelfouten, goede zinnen? Wij hebben dan minder tijd nodig om jouw boek te corrigeren. Veel vreemde woorden, een moeilijk onderwerp (juridisch, medisch) of is je kennis van de Nederlandse taal niet optimaal? Dan kost het ons (veel) meer tijd.

Richtprijs: €75 tot €125 per 5000 woorden. Een boek van 50.000 woorden corrigeren kost daarmee tussen de €750 en €1250. Prijzen excl. BTW.

Bij de meeste tekstbureaus moet je voor het corrigeren en redigeren van een manuscript veel geld betalen. Bij ons kan je je boek laten redigeren tegen een heel scherp tarief. Hoe dat kan? We hanteren ook voor het corrigeren van redigeren van boeken een alleszins redelijk uurtarief. Waarom? Omdat wij het prettige opdrachten vinden, waarbij wij zelf ook voordeel hebben. Het gaat meestal om een wat grotere opdracht dan gemiddeld die wij over meerdere weken kunnen spreiden. Zo snijdt het mes aan twee kanten: jij een correctie van je boek tegen een gaaf tarief, wij een langer lopende opdracht.

boek

Veel gestelde vragen over boek corrigeren

Het is niet niks natuurlijk, je boek laten corrigeren. Ook al zijn wij heel voordelig, het gaat altijd nog om veel geld. Bel of mail ons gerust als je vragen hebt. Hieronder de antwoorden op enkele veel gestelde vragen.

Waarom leveren jullie wekelijks een deel van de correcties?
Het corrigeren van een boek is best inspannend werk. Als je een boek leest, verdwaal je al snel in het verhaal. Wij moeten anders lezen; heel geconcentreerd, woord voor woord, zin voor zin. Dat kunnen wij geen uren achter elkaar. Daarom corrigeren wij hooguit een uur, maximaal twee uur per dag. Daarnaast moeten we ook tijd overhouden voor onze andere werkzaamheden zoals het schrijven van website teksten en SEO teksten.

Kan ik in termijnen betalen?
Ja, dat kan. Sterker, wij willen graag dat je in termijnen betaalt. Met de meeste klanten spreken wij een wekelijkse betaling af, soms eenmaal per twee weken. De helft vooruit en de andere helft tegen het einde is ook een optie.

Hoe weet ik wat jullie corrigeren?
Wij corrigeren met behulp van de corrigeertool van Word. Alle woorden die wij veranderen zijn zo zichtbaar voor jou als auteur. We kunnen daarnaast ook opmerkingen in de kantlijn plaatsen. De voorgestelde correcties kan je vervolgens zelf accepteren (of niet).

Soms is het nodig om daarna nog een tweede correctieronde te doen. Bijvoorbeeld omdat er veel aanpassingen nodig waren. Om er zeker van te zijn dat alles goed is verwerkt en op zijn plaats staat doen we dan, als je dat wil, nog een tweede ronde. De kosten hiervan zijn gemiddeld de helft van de kosten van corrigeren in de eerste ronde.

Hulp nodig bij het corrigeren van je boek?

Heb je een boek geschreven en zoek je iemand die je kan helpen de tekst te optimaliseren? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan bij de Schrijverije. Wij hanteren een scherp tarief, en je kunt in termijnen betalen. Wij zorgen er voor dat jouw tekst helemaal wordt klaargestoomd voor het grote publiek.


Reacties zijn gesloten.