Tekstschrijver zorg: communicatie die verbindt

In de complexe wereld van de zorg is effectieve communicatie van onschatbare waarde. Een tekstschrijver zorg speelt een cruciale rol bij het creëren van geschreven content die professionals, patiënten en andere belanghebbenden verbindt.

De Schrijverije zorgt voor jouw zorgteksten!

Onze tekstschrijver Sascha Schwedersky is gespecialiseerd binnen de zorg en speciaal in het schrijven van zorgteksten. Van brief tot patiënten folder, van lekker leesbaar blog tot het vullen van een personeelsblad, website of kennisbank. 


Heldere communicatie

Juist binnen de zorg is heldere communicatie van groot belang. Soms van levensbelang! Het is daarom zaak technische terminologie en complexe medische informatie helder en duidelijk te vertalen naar voor iedereen leesbare teksten. In begrijpelijke taal. Hierdoor wordt informatie voor iedereen toegankelijk. Denk hierbij aan patiënten folders en voorlichtingsmateriaal maar bijvoorbeeld ook aan het maandelijkse blad voor verpleeghuisbewoners.

Patiëntgerichte communicatie  

Patiëntgerichte zorg is in de hedendaagse gezondheidszorg een kernprincipe. Tekstschrijvers kunnen hierbij een waardevolle bijdrage leveren, onder meer door het schrijven van:

  • Interessante, informatieve teksten voor social media
  • Begrijpelijke bijsluiters bij medicijnen
  • Heldere folders over ziekten en behandelingen
  • Interessante en goed leesbare interviews met zorgprofessionals
  • Gezondheidsvoorlichting
  • Duidelijke teksten op websites van zorgaanbieders
  • Het vullen van een kennisbank over onderwerpen binnen de zorg

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele mogelijkheden en behoeften aan teksten binnen het zorgdomein.

Zorg is van en voor iedereen   

Iedereen komt vroeg of laat in aanraking met zorg. Voor zichzelf of voor een familielid. Daarnaast is het belangrijk te doen aan preventie en educatie, zodat ziekte zoveel mogelijk kan worden voorkomen. Artikelen, blogs en social media berichten kunnen mensen bewust maken van belangrijke gezondheidskwesties en preventieve maatregelen. Door relevante informatie op een relevante én boeiende manier te presenteren, kan een zorg tekstschrijver meehelpen aan het bevorderen van een gezonde levensstijl en het leveren van gezondheidsvoorlichting.

Met heldere communicatie kan je vrijwel iedereen bereiken! Jongeren, ouderen, zwangeren, zieke en gezonde mensen. Zorg is immers van en voor iedereen.

Meer informatie of geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Bellen kan ook: 06-377.33.336.  

Sascha Schwedersky

De zorg tekstschrijver van de Schrijverije is Sascha Schwedersky. Hij volgde twee studies in het sociaal domein en werkt sinds 2018 parttime bij de Schrijverije waar hij voornamelijk teksten binnen de zorgsector schrijft.  

Over zijn eigen ervaringen met zorg schreef hij een boek genaamd Dikke ogen. Waargebeurde verhalen die raken, leest en schrijft hij graag en Sascha is dan ook een van de schrijvers van de Parabels. Prachtige persoonlijk verhalen van en over mensen, verzorgd door de Schrijverije.

Sascha was ook zes jaar lang ambassadeur voor Levensles. Dit landelijke project had als doel het werken in de ouderenzorg te promoten. Hij hield zich als ambassadeur vooral bezig met de verbinding tussen jong en oud en het betrekken van de politiek. Ook schreef hij in het kader van Levensles een paar artikelen.

Sascha is een gevorderd sport jongleur en speelt bovendien goed piano. Creativiteit is voor hem een onmisbaar onderdeel van het leven. Hij kan dit uiten in het schrijven, jongleren en in zijn pianospel. Bovendien is Sascha een ideeënkanon en creëert en benut hij graag nieuwe kansen.

De Schrijverije verzorgt teksten op elk gebied en is niet alleen gespecialiseerd in zorgteksten maar ook in juridische teksten.


Reacties zijn gesloten.