Interview en artikel

Jouw verhaal op papier

Jouw verhaal goed op papier? Laat je door ons interviewen waarna wij je artikel schrijven!

Veel mensen hebben interessante verhalen over hun werk of over zichzelf te vertellen. In kranten, tijdschriften maar ook in bijvoorbeeld een personeelsblad vind je allerlei interessante artikelen. Voor de meeste mensen is het echter lastig zo’n verhaal op papier te zetten of ze hebben er geen tijd voor. Schakel daarom de Schrijverije in!
De Schrijverije neemt interviews af en schrijft aansluitend een goed leesbaar artikel.

Meer vertellen en ook foto’s erbij? Kijk ook eens naar de mogelijkheden van een Parabel!

Het interview

Een interview afnemen kan op verschillende manieren. Bij de Schrijverije bepaal je in overleg welke manier de voorkeur heeft:

  • Telefonisch
  • Online via bijvoorbeeld Teams
  • Face to face (persoonlijk)

Als je tijdens het interview ook graag een sfeerimpressie wilt geven van bijvoorbeeld je winkel, bedrijf of woning, dan is een persoonlijk interview natuurlijk een must.
Sommige mensen praten veel gemakkelijker als ze je kunnen aankijken en dan is een online interview te verkiezen boven een telefonisch gesprek. Anderen hebben weinig tijd of wonen/werken ver weg. Een telefonisch interview is dan goed mogelijk. Het een is niet beter dan het ander en voor de kwaliteit van het artikel maakt het niet uit.

Een interview duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten. Wil je onze interviewer je hele bedrijf laten zien of heb je erg veel te vertellen, dan duurt een interview langer. Sommige klanten willen door ons meerdere personeelsleden laten interviewen. Dan gaat het vaak om korte interviews van ongeveer een kwartier.

Wij nemen interviews altijd op. Zo kunnen we ons tijdens het gesprek concentreren op hetgeen wordt gezegd en eventueel de omgeving. We hoeven dan niet zoveel aantekeningen te maken en kunnen later op kantoor het interview rustig uitwerken.  

Interview

Het artikel

Na afname van het interview schrijven we een artikel. Tevoren spreken we de lengte van dat artikel af. Bijvoorbeeld 500, 750 of 1000 woorden. Nadat we het artikel hebben geschreven sturen we het ter beoordeling aan je op. Je kunt dan aangeven wat je nog wilt laten aanpassen. Daarna sturen we een tweede versie van het artikel aan je op. Doorgaans is het dan helemaal naar wens maar als er nog nieuwe aanpassingen nodig zijn, dan doen we dat ook.

De kosten van interview plus artikel

Voordat we aan de slag gaan maken we een duidelijke prijsafspraak. Ook spreken we af wat de ‘toon’ van het artikel zal zijn. Luchtig of juist formeel bijvoorbeeld. Belangrijk daarbij is natuurlijk vooral wie de lezers van het artikel zijn en in welke vorm het zal worden gepubliceerd. Een artikel in de krant is iets anders dan een artikel in een maandelijks blad van een bedrijf.

Interview + artikel voor krant of magazine: interview van circa 45 minuten + artikel 750 woorden: €250

Interview + pagina/blog/artikel voor je website: interview van circa 20 minuten + tekst van 500 woorden: €75

Wil je een langer of korter interview, langer of korter artikel, dan spreken we een hogere óf lagere prijs af. Gaat het om meerdere interviews en bijbehorende artikelen? Meestal is dan een korting mogelijk.
Voor interviews op locatie geldt een meerprijs van €35 per uur als vergoeding voor reistijd en reiskosten.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!

Persoonlijk verhaal

Heb je iets bijzonders meegemaakt? Wil je je kinderen en kleinkinderen meer over je leven vertellen en daar graag een verhaal over laten schrijven? Ook dat kan bij de Schrijverije.
Wij maken ook speciale boeken over mensen, bedrijven en gebeurtenissen: Parabels.

Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om je ideeën en wensen door te spreken.

Reacties zijn gesloten.