Seo webteksten schrijven

Hoe doe je dat? Goede seo webteksten schrijven? En wat zijn dat eigenlijk, seo teksten?

Webteksten, ofwel teksten op je website, zijn informatieve teksten die iets vertellen over jou, over je bedrijf, de diensten die je aanbiedt of de producten die je verkoopt.

Goed leesbare webteksten

Het is belangrijk dat je webteksten goed leesbaar zijn. Bezoekers moeten je teksten begrijpen, interessant vinden, of spannend, grappig, waardevol of wat je ook maar wilt. Elke website is weer anders, en ook de teksten op de website zijn dus steeds verschillend. Een notariskantoor heeft heel andere teksten op de website dan een viswinkel of een muzikant.

Seo webteksten schrijven voor hoog scoren in Google

Seo is een ander woord voor zoekmachinevriendelijk. Als je webteksten zoekmachinevriendelijk zijn geschreven, dan wordt je website veel beter gevonden door bijvoorbeeld Google. En hoe beter je wordt gevonden, en hoe relevanter jouw webteksten, hoe hoger je zult scoren in de resultaten van Google.

Goede seo websiteteksten schrijven betekent dus de goede combinatie van een steengoede tekst én seo. Het is vaak niet eenvoudig goede seo teksten te schrijven. Zoekwoorden moeten een aantal keer terugkomen in de tekst, op de juiste plaats maar dat mag niet ten koste gaan van de leesbaarheid. Je tekst moet een bepaalde lengte hebben, waarbij de eerste alinea het belangrijkste is. Bezoekers van websites lezen namelijk lang niet alles, maar meestal wel de eerste paar regels, of de eerste alinea.

seo webteksten schrijven

Het is dus zaak dat je eerste alinea goed is, interessant en ervoor zorgt dat je bezoeker verder leest, of een andere actie onderneemt. Informatie aanvragen bijvoorbeeld, of doorklikken naar je webshop. Goede seo webteksten zijn ook goed ingedeeld, noden uit tot actie, zijn helder, informatief en compleet.

De Schrijverije helpt je graag

Wil je goede seo webteksten ga dan naar de Schrijverije. Wij schrijven seo webteksten over alle denkbare onderwerpen. Voordelen van de Schrijverije:

  • hoge kwaliteit
  • snelle levering
  • wij denken met u mee (zoekwoorden bepalen)
  • korte lijnen en heldere communicatie
  • aantrekkelijk tarief

Meer weten? Bel of mail ons gerust voor vrijblijvende informatie over seo webteksten schrijven. Je kunt ook de offerteknop gebruiken.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.