Wat kost website teksten laten schrijven

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een website. Een persoonlijke website of een zakelijke, of misschien wel allebei. De vraag hoe je zorgt voor goede teksten op je website is dan ook inmiddels een veelgestelde vraag. Website teksten laten schrijven is simpeler en misschien ook  belangrijker én goedkoper dan je misschien denkt. Wat voor website je ook hebt, het is altijd belangrijk dat de teksten goed zijn. Niet alleen als je een website voor je bedrijf hebt maar ook voor persoonlijke websites zijn goede teksten een must. In dit artikel vertellen we je waarom dat zo is en hoe je aan goede teksten voor je website komt. Natuurlijk wil je ook weten hoeveel website teksten laten schrijven kost. Ook daarover vertellen we meer en ook over de vraag hoe dat precies in zijn werk gaat.

Waarom zijn goede teksten op je website belangrijk?

Een website moet je eigenlijk zien als een uitgebreid visitekaartje. Een visitekaartje van jouzelf of van je bedrijf. Jezelf laten zien doe je natuurlijk van je beste kant. Op je website zorg je dan ook voor mooie afbeeldingen en voor goede tekst. Goede tekst is: foutloze tekst, interessante tekst, relevante tekst en tekst die goed leesbaar is. Niet ingewikkeld en de lezer moet vinden wat hij of zij wil weten. Voor een bedrijf betekent dat: duidelijk maken wat je diensten en/of producten zijn, wat de kosten en voorwaarden zijn en misschien vertel je ook iets meer over het bedrijf zelf. Ook voor je persoonlijke website is het belangrijk aan al deze voorwaarden te voldoen. Als je een website hebt dan kan deze door iedereen worden bekeken. Ook door je huidige of potentiële werkgever bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk er altijd voor te zorgen dat je een goede indruk maakt.

Hoe zit het met SEO website teksten?

Of SEO voor jouw website belangrijk is ligt er aan of je graag goed gevonden wilt worden in bijvoorbeeld Google. SEO betekent zoekmachineoptimalisatie. Je kunt de teksten voor je website zó schrijven dat Google ze hoog waardeert waardoor je hoger scoort in de zoekresultaten. Het liefst sta je met je bedrijvensite natuurlijk op pagina 1: dit levert meer bezoekers (en klanten!) op. Je kunt met teksten op je website erg veel doen om een hogere positie te bereiken in Google. Zo kun je gaan bloggen of een interessante kennisbank aanbieden waardoor bezoekers langer en vaker op je website zijn. Dit wordt door Google weer gehonoreerd met een hogere positie in de zoekresultaten. Linken, zowel intern als extern is ook belangrijk. Wij kunnen je helpen de pagina’s onderling op elkaar af te stemmen.

Wat kost website teksten laten schrijven

De kosten van website teksten laten schrijven hangen natuurlijk af van verschillende factoren. Hoeveel tekst je wilt, hoe lastig het onderwerp is, of je zelf al wat tekst aanlevert of hoe snel je de teksten nodig hebt. Een eenvoudige website heeft meestal zo’n 4 of 5 pagina’s. Soms alleen een homepagina met meerdere onderwerpen op dezelfde pagina. De meest gangbare pagina’s (of onderwerpen) voor bedrijven:

  • Homepagina
  • Diensten- of productenpagina
  • Contactpagina
  • Over ons pagina

Je kunt dit uitbreiden met allerlei andere pagina’s zoals een pagina met weetjes, blogs, reviews, kennisbankartikelen, aanbiedingen, links en wat er verder maar bij je bedrijf past.

Een persoonlijke website ziet er anders uit. Die bestaat bijvoorbeeld uit een pagina met info over je huidige werkzaamheden of hobby’s, een pagina met een online curriculum vitae, met muziek, reisverslagen en foto’s of andere persoonlijke informatie.

En dan de kosten. Stel dat jij die 4 basispagina’s wilt: een homepage, een dienstenpagina, contactpagina en een ‘over ons’ pagina. Je hoeft er niet heel veel tekst op; bijvoorbeeld 300 tot 400 woorden per pagina (afgezien van de contactpagina die natuurlijk minder tekst bevat). Gemiddeld ben je dan zo’n €200 kwijt (tarieven 2021). Je hebt dan foutloze teksten, toegespitst op jouw persoonlijke situatie of bedrijf. Gaat het om een heel lastig onderwerp of moeten we veel informatie opzoeken dan kan het duurder zijn. Lever je zelf al basisteksten aan die wij alleen hoeven te redigeren, dan kan het goedkoper uitvallen. Je kunt altijd via de mail of het offerteformulier bij de Schrijverije navragen wat teksten voor jouw website kosten. Het is volledig vrijblijvend.

Wil je meer pagina’s? Dat kan natuurlijk ook. We spreken altijd vooraf precies door wat de kosten zijn. Je komt dus nooit voor financiële verrassingen te staan. Wil je dat je website goed wordt gevonden en teksten die zoekmachinevriendelijk zijn (SEO) dan brengt dit in principe geen extra kosten met zich mee. We spreken één of een paar zoekwoorden af die wij kunstig verwerken in de teksten zodat je website goed wordt gevonden. We informeren je ook over de kansen van een hoge positie in Google want dit hangt wel sterk af van jouw zoekwoord(en). Hoe gangbaarder iets is, hoe lastiger het is om hoog te scoren. Met andere woorden: wil je hoog scoren met een algemeen zoekwoord zoals ‘recepten’ dan is dit veel moeilijker dan met bijvoorbeeld het zoekwoord ‘tuinman Sneek’.

Kan ik zelf website teksten schrijven

Ja, natuurlijk kun je zelf webteksten schrijven voor je website. De vraag is of je daar zin in of tijd voor hebt maar ook of je teksten goed genoeg zullen zijn. Niet iedereen schrijft foutloos en veel mensen vinden het moeilijk om zelf teksten te schrijven. Een goed alternatief is zelf de teksten voor je website schrijven en ze te laten nakijken door de Schrijverije. Je bent er dan zeker van dat er geen typefouten of spelfouten in je website teksten staan en dat de zinnen goed lopen. Daarnaast kun je advies krijgen over de leesbaarheid van je teksten en/of SEO laten toevoegen. 

Hoe gaat de Schrijverije te werk

Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat wij teksten schrijven voor bedrijven die we niet kennen. Of over personen die we niet kennen. Door onze jarenlange ervaring zijn we daartoe prima in staat. Om te beginnen hebben we al honderden websites gevuld met tekst en hebben dus al honderden onderwerpen voorbij zien komen. Van advocaten tot bouwbedrijven, kapsalons, autobedrijven, fysiotherapeuten en fietsenwinkels of taxibedrijven. Over veel onderwerpen hebben wij dus enige kennis in huis. Daarnaast weten wij prima de weg te vinden op het internet en daar is een schat aan informatie te vinden. Natuurlijk schrijven wij wel altijd 100% nieuwe content. Aan kopieren van tekst, zelfs geen halve zin, doen wij niet. Dit is uit den boze omdat als je teksten van Google kopieert, jouw website strafpunten krijgt en je lager zult scoren in de zoekresultaten of helemaal van Google wordt verwijderd.

Daarnaast hebben wij natuurlijk jou als informatiebron. Tijdens een telefoongesprek en via de mail vertel je ons al het een en ander en als we meer willen weten behoort ook een telefonisch interview tot de mogelijkheden. We nemen het gesprek dan op zodat we ons volledig kunnen richten op het gesprek en geen aantekeningen hoeven te maken. Nadat we de teksten hebben geschreven kun je feedback geven waarna we de teksten nog aanpassen volgens jouw wensen. Dit is allemaal bij de prijs die we hebben afgesproken inbegrepen.

Overweeg jij website teksten te laten schrijven of wil je andere informatie? Neem per telefoon, mail of via offerteformulier contact met ons op, het is altijd volledig vrijblijvend.

Reacties zijn gesloten.