Interview en artikel laten maken

Jouw verhaal goed op papier? Kies voor een interview en artikel laten maken!

Voor jezelf, voor familie, voor een personeelsblad, een magazine of krant. De Schrijverije zorgt ervoor dat jouw verhaal goed op papier komt.

Hoe gaat zo’n interview

We interviewen iedereen, en dat kan op verschillende manieren. We kunnen naar je toe komen of jij komt naar ons. We kunnen je telefonisch interviewen maar ook via zoom. Overigens is zo’n interview niet veel anders dan een gewoon gesprek. Je kunt ons uit de losse pols vertellen maar we kunnen je ook vragen stellen. Net wat je wilt.

Als je wilt vertellen aan de hand van onze vragen dan moeten we natuurlijk wel weten waar jouw verhaal over gaat. Meestal gaat het dan om een interview voor een magazine of ander blad. Om goede vragen te kunnen stellen lezen we dan voordat we je interviewen allerlei informatie over het onderwerp.

En hoe komt het artikel tot stand

Het gesprek met jou nemen we altijd op. Daarna werken we die opname dan uit met als resultaat een mooi artikel. Tijdens het gesprek maken we ook wel wat aantekeningen maar omdat we het gesprek opnemen hoeven we niet alsmaar te schrijven. Voordeel is dat we ons volledig op het gesprek kunnen concentreren.

We spreken tevoren met je af hoe lang het artikel zal worden. De kosten van interview en artikel hangen namelijk af van de lengte van de tekst én de duur van het interview.

Als het artikel klaar is sturen we het naar je toe. Je kunt het dan lezen en aangeven wat je nog wilt laten veranderen. Misschien moet er nog iets bij of staat er iets in dat je er toch liever uit wilt hebben. Of anders verwoord. We zorgen er voor dat het artikel helemaal voldoet aan je verwachtingen en wensen.

Voor wie is een interview en artikel interessant

Zo’n interview met artikel kan voor iedereen interessant zijn. Vrijwel iedereen heeft wel een verhaal toch? Daarom hieronder een paar voorbeelden van eerdere interviews en artikelen:

 • Een moeder van twee kinderen die haar bevallingsverhalen goed op papier wil hebben
 • Een directeur van een bedrijf die zijn nieuwste product wil presenteren in een representatieve memo
 • Een magazine dat drie artikelen nodig heeft voor de uitgave van volgende maand
 • Een krant die door personeelstekort een extra kracht nodig heeft voor een paar artikelen over sport en over culturele evenementen
 • Een jonge vrouw die haar verhaal over een operatie op papier wil hebben
 • Een bedrijf dat een jubileumboekje uitbrengt en daarin 15 verhalen van (ex)werknemers wil opnemen

Dit zijn een paar voorbeelden van interviews en artikelen die we al schreven. Je ziet, het kan om van alles en nog wat gaan!

Wat kost een interview + artikel

De kosten van een interview + artikel hangen natuurlijk af van verschillende factoren. We spreken tevoren altijd duidelijk en helder de prijs af. Wat speelt mee bij het bepalen van de kosten:

 • Hoe lang duurt het interview
 • Hoe lang moet de tekst worden
 • Gaat het om één of meerdere verhalen/interviews
 • Moeten we reizen en zo ja hoe lang
 • Moeten we ons uitgebreid inlezen op een onderwerp + vragen bedenken
 • Gaat het om een heel moeilijk onderwerp

We geven hieronder twee voorbeelden van kosten van eerdere interviews/artikelen:

 1. Telefonisch interview van 40 minuten + artikel van 750 woorden: €250
 • 10 korte interviews (15 min) op locatie, 10 artikelen van 500 woorden, 2 x half uur reizen: €150 per interview+artikel en €35 euro voor reistijd/reiskosten

Deze prijzen zijn inclusief voorgesprek, voorbereiding, interview, artikel schrijven, artikel aanpassen indien gewenst. Prijzen zijn exclusief BTW.  

We overleggen altijd met jou over de kosten dus je komt niet achteraf voor verrassingen te staan.
Vraag gewoon eens een vrijblijvende offerte aan of bel ons op via 06-377.33.336.

Wat kan er nog meer

Bij de Schrijverije kan er altijd nog meer, als het om tekst gaat. Heb je zelf je verhaal al op papier gezet? Dan kijken we dat verhaal graag na, redigeren het of herschrijven het. Net wat nodig is en wat je wilt.

Heb je veel te vertellen? Dan kunnen we ook samen met jou een boek(je) maken. Een bundel verhalen of een levensverhaal. Kijk daarvoor ook eens bij onze parabels. Die worden binnenkort in een nieuw, luxueus, jasje gestoken!

Het uitgeven van een boekje via ons, in samenwerking met Pumbo, behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer info over interview en artikel

Wil je meer weten? Bel ons gewoon of vul het offerteformulier in. Dan nemen we doorgaans binnen 24 uur contact met je op. We denken met je mee en maken een passende offerte, altijd vrijblijvend.

Reacties zijn gesloten.