Een herinneringsboek laten schrijven

Elk leven gaat voorbij, vroeg of laat, hoe verdrietig ook. Een herinneringsboek laten schrijven kan veel troost bieden, zowel voor de nabestaanden als voor diegene die dit leven gaat verlaten. Wat is zo’n herinneringsboek? Hoe kan je het laten maken en wat kost dat? In dit blog vertellen we meer over de Parabel: een prachtige, luxe vormgegeven boekje, waarin je jouw verhaal kunt vertellen. Als je dat wil voorzien van afbeeldingen. Een schitterend eerbetoon aan het leven, en voor nabestaanden erg fijn om in handen te hebben. Het ziet er zo uit:

Hoe ziet een herinneringsboek eruit

Je kunt natuurlijk een herinneringsboek volledig op maat laten maken. Dat kost echter veel geld. Er moet tekst in komen, waarschijnlijk ook afbeeldingen en er moet een omslag worden ontworpen. Vooral dat laatste kan behoorlijk veel geld kosten. De Schrijverije heeft daarom een standaard boekje laten maken: de Parabel. De kosten van ontwerpen hoef je dus om te beginnen al niet te betalen want dat hebben wij al gedaan.

Laat je een Parabel maken, dan staat jouw naam op de omslag en je kunt ook de titel kiezen.
Verder kies je uit vier kleuren: groen, paars, lila of bruin waarbij de omslag is voorzien van gouden opdruk en een harde kaft. Je kiest voor een privé-uitgave of biedt het boekje ook online te koop aan.

Hoe werkt het

Een herinneringsboek begint met het verzamelen van verhalen, foto’s en persoonlijke anekdotes die het leven van de persoon in kwestie weerspiegelen. Is deze al overleden, dan kan dit ook door familie worden gedaan. Doorgaans wordt gekozen voor de thema’s jeugd, carrière, familie, vrienden, hobby’s en speciale mijlpalen maar dat is geen must. Sommige mensen willen juist een meer filosofisch karakter aan hun verhaal geven of vertellen over één specifiek onderwerp. Het kan en mag allemaal.

Heb je alles verzameld en weet je wat je wil vertellen? Dan gaat de Schrijverije aan de slag.

Interviews, zelf schrijven of inspreken

Jouw verhaal kan je zelf opschrijven of aan ons vertellen tijdens een interview. Vervolgens gaan we aan de slag om er een mooi geheel van te maken. Kan of wil je niet schrijven of interviewen, dan kan je je verhaal ook inspreken op je telefoon of laptop en naar ons sturen. De afbeeldingen voor je herinneringsboek geef of stuur je ook aan ons.

Inhoud en kosten herinneringsboekje

De standaard Parabel bevat maximaal vijf afbeeldingen en verhalen, telt zo’n 5000 tot 8000 woorden en 40 tot 70 pagina’s, formaat A5.  

De kosten van het maken van de Parabel bedragen €349 incl. BTW (2024). Hierin zijn alle kosten  verwerkt: interview, tekst schrijven, lay-out verzorgen. Er komen verder geen kosten bij, afgezien van reiskosten indien nodig.

De aanschafkosten van deze standaard Parabel zijn €25 per boekje. Er is eventueel een iets goedkopere variant verkrijgbaar (pocket). Deze is wat minder chic.
Tegen meerprijs kan je meer verhalen/afbeeldingen in het herinneringsboekje laten opnemen.

Eerbetoon en troost

Het schrijven van een herinneringsboek is niet alleen een eerbetoon aan degene die is overleden, of binnenkort komt te overlijden, het is ook een manier om de liefde en het leven te vieren. Het biedt troost, bevordert het helingsproces en creëert een blijvende erfenis. Elk woord, elke foto en elk verhaal draagt bij aan het weven van een kostbaar tapijt van herinneringen. Het herinneringsboek wordt zo een blijvende bron van troost en inspiratie voor degenen die het lezen.

Sonja Schwedersky, 17 februari 2024

Reacties zijn gesloten.