Copywriter tekstschrijver

Een copywriter tekstschrijver nodig? De Schrijverije verzorgt al je teksten, snel en vakkundig én tegen een scherp tarief. Wij werken door heel Nederland en hebben een uitgebreid pakket aan schrijfdiensten. Wat is het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver en wat voor soort teksten kun je bij de Schrijverije bestellen?

Wat doet een copywriter tekstschrijver

Een tekstschrijver schrijft teksten maar kan ook teksten corrigeren of redigeren. Bij de Schrijverije betekent corrigeren van tekst het laten nakijken van jouw eigen tekst op spelfouten en grammaticale fouten. Je eigen tekst blijft helemaal in stand en corrigeren van tekst is daarom heel geschikt voor bijvoorbeeld het nakijken van een scriptie of een boek. Tekst redigeren gaat een stapje verder. Jouw eigen tekst wordt gecorrigeerd maar soms worden stukjes herschreven zodat zinnen beter lopen. Ook wordt gekeken naar de alinea indeling en of je boodschap in de tekst helder en duidelijk over komt. Tenslotte kun je bij tekst schrijven een geheel nieuwe tekst verwachten.

Welke teksten schrijft een tekstschrijver

Een copywriter tekstschrijver van de Schrijverije schrijft (en corrigeert of redigeert) allerlei soorten teksten. Zo kun je bij ons een sollicitatiebrief bestellen, helemaal afgestemd op de vacature, op jouw kennis en ervaring, inclusief je motivatie voor juist deze baan. We schrijven ook nieuwe teksten voor je website, helder, duidelijk, afgestemd op je bezoekers. Wil je zeker zijn van veel bezoekers op je website kies dan voor seo teksten. Dit zijn teksten die volledig zijn afgestemd op de zoekmachines. Heb je een lastige brief te schrijven dan doen wij dat ook graag voor jou. Bijvoorbeeld naar de school van je kinderen, naar de belastingdienst of andere overheidsinstelling of naar de rechtbank. We schrijven ook bezwaarschriften op beschikkingen van de overheid.

Copywriter versus tekstschrijver

Een copywriter doet nét even iets anders dan een tekstschrijver. De meeste tekstschrijvers zijn trouwens ook copywriter en andersom. De beide vakgebieden overlappen elkaar enigszins. Een copywriter zal voornamelijk bezig zijn met het commerciële deel van je tekst. Hoe verkoop ik mijn dienst of product? Hoe bereik ik mijn doelgroep? Dit betekent dat een copywriter “beeldend” schrijft en niet noodzakelijkerwijs alle spellingregels uit het groene boekje in acht neemt. Zo kan een zin bij een copywriter best wel eens beginnen met “maar” of “en” omdat de lezen daarmee het best wordt bereikt. Bij een copywriter gaat het immers daarom: de lezer zo goed mogelijk bereiken. Een tekstschrijver schrijft meer vanuit het Nederlands: een goede foutloze tekst, meestal informatief.

Goede teksten voor een website voor verkoop van producten of diensten: een copywriter. Goede teksten voor een website die puur informatief is: een tekstschrijver. Sollicitatiebrief: een tekstschrijver. Blogtekst: een copywriter.

Bij de Schrijverije vind je beide vakgebieden in één: tekstschrijver én copywriter. Wij kijken per opdracht wat de beste benadering is, uiteraard altijd in overleg met jou.

Meer over seo teksten

Seo teksten vragen om een mix van verschillende technieken: copywriters technieken, tekstschrijverskennis maar ook kennis van zoekmachines en hun werking. Bij de Schrijverije kun je terecht voor de beste seo teksten, volledig afgestemd op je website en je doelgroep. Een geweldige combinatie van alle benodigde technieken. Wij bepalen samen met jou de beste zoekwoorden, of helpen je aan een goed marketingbureau dat je kan helpen het allerbeste uit je website te halen. Goede Seo teksten bestaan uit een mix van goed zoekwoordgebruik, helderheid, duidelijkheid, hebben een bepaalde lengte en zijn voorzien van passend beeldmateriaal.

copywriter tekstschrijver

Bezwaarschriften en andere juridische stukken

Ben je het niet eens met een beslissing van de overheid? Krijg je naar jouw idee te weinig toeslag zoals zorgtoeslag of huurtoeslag? Wij schrijven graag je bezwaarschrift op dergelijke beschikkingen. Denk er wel aan dat je meestal maar 6 weken de tijd hebt om bezwaar te maken. Stuur ons de beschikking van je gemeente of van de belastingdienst én vertel ons waarom je het er niet mee eens bent. Onze copywriter tekstschrijver schrijft dan snel en vakkundig een bezwaarschrift voor jou. Ook bij andere juridische zaken helpen we je graag. Wil je een brief naar de rechtbank schrijven of naar een advocaat? Misschien heb je problemen met je echtscheiding, met de Raad voor Kinderbescherming, of wil je je advocaat of bewindvoerder schrijven. Of de Rechter-Commissaris. Wij kunnen snel heldere brieven voor je schrijven.

Beter solliciteren

Ben je al een tijdje op zoek naar een leuke baan maar lukt het telkens maar niet? Vraag de Schrijverije om hulp bij het schrijven van je sollicitatiebrief. We kijken gericht naar je kennis en ervaring, helpen eventueel met het maken van een aantrekkelijk CV en schrijven een steengoede brief. Misschien lukt het nog niet meteen een baan te krijgen, maar onze brief kun je na kleine aanpassingen vaker gebruiken zodat je je kansen op een baan telkens vergroot. Wij adviseren je graag over andere zaken omtrent solliciteren zoals het maken van een bijzondere CV. Denk eens aan een online port folio.

Tarieven copywriter tekstschrijver

De Schrijverije wil graag iedereen zoveel mogelijk van dienst zijn. Ook mensen met een kleinere portemonnee. Een sollicitatiebrief kost rond de 25 euro, een bezwaarschrift ook. De kosten van seo teksten worden per woord berekend waarbij een vaste woordprijs geldt. Laat je verrassen door ons scherpe tarief en vraag een vrijblijvende offerte aan via de mail of via de offerteknop. Wij werken door heel Nederland.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.