Boek laten schrijven

Heb je een mooi verhaal of kennis die je wilt delen? Een boek laten schrijven is dan een heel leuk idee, maar vaak wel erg kostbaar. Je bent zo duizenden euro’s verder. De Schrijverije biedt de mogelijkheid een boek te laten schrijven, volledig naar jouw wensen. Hierna vertellen we meer over dit onderwerp en kijken we ook naar een voordelige manier om een boek te laten schrijven: de Parabel.

jubileumboek

Hoe gaat dat, een boek laten schrijven

Als je overweegt een boek te laten schrijven, dan heb je vast al wat informatie gevonden op internet. En ontdekt dat het veel werk is, en ook veel geld kost. Hoe komt dat? Simpelweg omdat het veel tijd kost én omdat de tarieven van schrijvers niet bepaald laag zijn. Jij zult je verhaal aan de schrijver moeten vertellen, die vervolgens aan het schrijven gaat.

Een rekensommetje

We geven hieronder een fictief voorbeeld van het laten schrijven van een boek en de kosten die daarmee zijn gemoeid. We gaan uit van een uurtarief van €80 voor de schrijver:

  • 10 interviews van 2 uur: €1600
  • 50 uur schrijfwerk: €4000

De schrijver, ghostwriter in dit geval, zal je dus zo’n €5600 in rekening brengen + €1176 (21% btw). Misschien die hij of zij je aanbod voor in totaal €6500.
Uiteraard kan het bij jouw boek om meer of minder uren gaan en kan het uurtarief hoger of lager zijn. Meestal hoger overigens.

Daarna krijg je te maken met andere kosten, die voor de omslag en de opmaak. Een schrijver is geen ontwerper dus je zult voor de lay-out, de opmaak van de tekst en eventuele afbeeldingen een specialist moeten inschakelen.

Kan het goedkoper

Ja, het laten schrijven van een boek kan ook goedkoper. Hieronder een aantal tips:

  • Misschien is er iemand die het gratis of voor heel weinig geld wil doen? Het is een optie, maar niet de meest logische. Hoe weet je dan of het goed gebeurt? Daarna moet je waarschijnlijk nog een redacteur inschakelen. Al met al kan het wel voordeliger zijn.
  • Een andere optie is dat je je boek eerst zelf zo goed mogelijk voorbereidt. Misschien kan je de interviews overslaan en je verhalen zelf op papier zetten. Ze moeten dan worden geredigeerd maar het scheelt wel tijd, en dus kosten.
  • Een derde, interessante, optie is het inspreken van je boek. De schrijver kan je verhaal daarna uitwerken. Je moet hiervoor wel gestructureerd tewerk kunnen gaan. Als jij een compleet warrig verhaal hebt ingesproken, dan is de schrijver er alsnog tientallen uren mee kwijt.

Voordelig een boek laten schrijven: de Parabel

De Parabel van de Schrijverije leent zich uitstekend voor een wat korter verhaal, of eigenlijk meerdere korte verhalen. Als je een Parabel laat schrijven dan betaal je een vaste, lage prijs en is alles inclusief. Je hebt keuze uit verschillende kleuren en omslagen! Dit krijg je:

  • Interview(s)
  • Schijven van je tekst
  • Opmaak en lay-out
  • Boekomslag
  • Proefexemplaar en drukwerk

Je kiest voor een privé-uitgave of voor een openbare, al dan niet met ISBN-nummer. De standaard Parabel van €349 all-in bestaat uit maximaal 5000-8000 woorden en 5 afbeeldingen. Meer kan, tegen extra kosten, natuurlijk ook. Je koopt daarna de standaard Parabel voor €25 per stuk. De auteursrechten en verkooprechten blijven bij de Schrijverije.

Wil je meer weten over de Parabel? Mail ons gerust vrijblijvend met al je vragen.

boek laten schrijven


Sonja Schwedersky, 6 maart 2024

Reacties zijn gesloten.