Redigeren van teksten zakelijk en particulier

Goede teksten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moeten er natuurlijk geen typefouten in een tekst staan, moeten zinnen goed lopen en grammaticale fouten moeten worden vermeden. De vraag wat een goede tekst is, hangt ook af van het doel van de tekst. Het redigeren van teksten bestaat uit het gereed maken van een tekst voor de doelgroep én het verbeteren van grammaticale fouten. De Schrijverije is gespecialiseerd in het redigeren van teksten: website teksten redigeren, een tekst voor een brief redigeren of grotere stukken tekst redigeren zoals een scriptie of verslag.

Verschil redigeren van tekst en corrigeren van tekst

Bij het corrigeren van (website) tekst wordt minder gekeken naar de doelgroep. De tekst is in dat geval gereed en wordt door de Schrijverije nagelopen op spelfouten en grammaticale fouten en zinnen die half af zijn of volstrekt niet goed lopen. Redigeren van tekst kan bijvoorbeeld ook betekenen dat hele alinea’s of zelfs de hele tekst wordt herschreven, zonder dat de boodschap van de tekst geweld wordt aangedaan. Sterker, redigeren van tekst heeft als doel de tekst beter tot zijn recht te laten komen.

Heb je zelf een tekst geschreven maar denk je dat het beter kan neem dan contact op met de Schrijverije. Wij zijn thuis in allerlei soorten teksten en hebben veel ervaring met het redigeren van tekst.

Voorbeeld van redigeren van tekst

Heb je een leuke website en zelf teksten geschreven voor op je site, dan willen wij daar graag nog het een en ander aan verbeteren door middel van het redigeren van tekst. Voorbeeld:

  • oude tekst: “Wij verkopen alle soorten merken make-up. Bij ons krijg u service en we geven garantie zodat u niet met kapotte spullen blijft zitten. Er zijn parkeerplaatsen voor de deur en die zijn gratis”.
  • geredigeerde tekst: “Bij ons heeft u de keuze uit alle bekende merken make-up. Wij vinden service belangrijk en geven garantie op onze producten zodat u zeker kunt zijn van kwaliteit. U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren”.

 

Reacties zijn gesloten.