Offerte tekstschrijver

Tegenwoordig schieten ze als paddenstoelen uit de grond: websites waar je een gratis offerte tekstschrijver of offertes voor andere diensten kunt aanvragen. Een bekende website voor offerte tekstschrijver is Offerti. Dergelijk websites hebben voordelen maar ook een flink aantal nadelen. Zowel voor de offerte aanvrager als voor de bedrijven die offertes aanbieden. Hoe werkt zo’n offerte website eigenlijk?

Werkwijze Offerti

Offerti biedt geïnteresseerden voor een bepaalde dienst 100% gratis en vrijblijvende offertes. Stel, je hebt een paar goede teksten nodig voor op je website. Je vraagt via Offerti gratis offertes aan van tekstschrijvers die jouw teksten wel willen schrijven. Je krijgt nog dezelfde dag een aantal offerte tekstschrijvers via de mail en kiest het bedrijf uit dat je wel ziet zitten. Waar baseer je je keus op? Alleen op prijs? Ga je de bedrijven op internet bekijken, bezoek je websites, vergelijk je prijzen, portfolio’s? Het risico als je alleen voor de laagste prijs gaat is natuurlijk aanzienlijk: slechte teksten voor weinig geld.

Wie betaalt eigenlijk de diensten van Offerti?

De “gratis” offertes, zijn voor de aanbieders niet gratis, sterker, die kosten hen een aardige duit. Aanvragers zijn zich hiervan meestal niet bewust en nemen doorgaans niet de moeite de aanbieders die de opdracht niet krijgen, netjes te bedanken voor de moeite. Het mogen schrijven van een offerte tekstschrijver kost tussen de ruim €10 en €30 euro. Ja, €30 euro. Hoe groter de opdracht, hoe meer het kost om een offerte te mogen plaatsen. Als je nagaat dat juist de grotere opdrachten veel tekstschrijvers trekken, kan je de winst snel uit rekenen.
Als bijvoorbeeld 10 tekstschrijvers een offerte uitbrengen op een flinke opdracht, dan vangt Offerti 10 maal €25 = €250.

Tekstschrijvers betalen dus flink aan dergelijke websites, maar deze kosten worden natuurlijk doorberekend in de offerte. Uiteindelijk betaal jij, als aanvrager van “gratis” offertes, de kosten.

Nog een nadeel van websites als Offerti

Stel, je wilt een niet al te lange website tekst laten schrijven, een brief laten corrigeren of wat productteksten laten maken. Het gaat om in totaal zo’n 1000 woorden. Je vraagt offertes aan bij Offerti. De tekstschrijvers reageren niet, je krijgt geen of één offerte tekstschrijver via de mail. Waarom? Omdat een tekstschrijver niet €10 overheeft voor het schrijven van een offerte voor zo’n kleine opdracht. De kans dat hij of zij de opdracht niet krijgt is groot en indien hij of zij de opdracht wél krijgt, hoeveel verdient de tekstschrijver er dan aan? Jij als aanvrager bent duur uit, want de €10 die de offerte aanbieder moet betalen wordt natuurlijk meegenomen in de prijs.

Bij de Schrijverije laat je 1000 woorden schrijven of corrigeren voor ongeveer €30 zónder tussenkomst van offerte websites zoals Offerti. Wil jij meer betalen dan nodig?

offerte tekstschrijver

 

 

Reacties zijn gesloten.