Goedkope boekcorrectie

Je hebt zelf een boek geschreven en bent nu op zoek naar een goedkope boekcorrectie. Maanden, misschien wel jaren ben je bezig geweest met je boek en eindelijk is het af. Nu mag de hele wereld jouw boek lezen en is het klaar voor uitgave. Bijna dan, want je hebt nog wel iemand nodig die je boek nauwgezet controleert op spelfouten. Boekcorrecties zijn over het algemeen duur. Je bent zo honderden euro’s kwijt, misschien zelfs wel duizenden euro’s als je niet oppast. Toch hoeft het corrigeren helemaal niet zo duur te zijn. Het ligt er maar net aan wat je wilt en nodig hebt.

Wat heb je precies nodig?

De ene schrijver is de andere niet. Sterker, geen enkele auteur is en werkt hetzelfde. Het corrigeren van een boek is dus ook steeds anders. Sommige schrijvers hebben een goede kennis van taal en maken weinig fouten. Ze delen het boek goed in, maken gebruik van alinea’s en hoofdstukken, nieuwe zinnen en tussenkopjes. Andere schrijvers malen niet om indeling maar schrijven in één adem door zonder op dergelijke zaken te letten.
Sommige schrijvers hebben meelezers waardoor al veel fouten zijn opgespoord en verbeterd, anderen hebben niemand die meeleest. Misschien ben je onzeker over je verhaallijn, vraag je je af of je de karakters in je boek voldoende tot leven hebt gebracht, of twijfel je of de plot wel sterk genoeg is. Veel schrijvers zijn ook gewoon zeker van hun zaak. Hun boek is af, dit is het en ze zijn tevreden, twijfelen niet. In dat geval heb je alleen een corrector nodig, iemand die je boek leest en alle laatste puntjes op de i zet. In dat geval ben je zeker van een goedkope boekcorrectie bij de Schrijverije.

boek

Corrigeren of redigeren?

Een boek corrigeren is het goedkoopst. Je vraagt een redacteur of tekstschrijver om je boek te lezen en alle fouten er uit te halen. In dat geval blijft je verhaal voor 99% in tact. Kleine inhoudelijke wijzigingen met betrekking tot alinea-indeling en controle op zinsbouw horen er ook bij.
Wil je je boek volledig laten redigeren dan ben je meer geld kwijt. De redacteur gooit je boek misschien overhoop en kijkt naar verhaallijn, plot, indeling, karakters enzovoort. Misschien wil je dat helemaal niet dus maak tevoren goede afspraken met de corrector van je boek.

Woordprijs or uurtarief afspreken?

Een goede tekstschrijver of redacteur zal nooit een vaste woordprijs hanteren. Immers, het is vooraf helemaal niet te zeggen hoeveel tijd het corrigeren of redigeren van jouw boek kost. Misschien ben je zo’n schrijver die twee foutjes per pagina maakt. Met een woordprijs ben je dan snel echt véél te duur uit.
Heb je weinig op je taal gelet tijdens het schrijven van je boek dan kost het veel meer tijd je manuscript te corrigeren. Het kan zo maar gebeuren dat er per pagina vijftig wijzigingen nodig zijn. Niet erg, maar dat kost natuurlijk wel veel meer tijd dan het aanpassen van twee foutjes. Het zou toch erg raar zijn om voor beide correcties hetzelfde bedrag te rekenen?

Vaste prijs afspreken voor goedkope boekcorrectie

De Schrijverije werkt niet met een woordprijs maar met een uurtarief. Je betaalt dan gewoon voor de tijd die de correctie kost. Natuurlijk wil je wel van tevoren weten waar je aan toe bent en niet pas achteraf.
Stuur je manuscript op naar de Schrijverije en wij schatten in hoeveel tijd het ons kost om je boek te corrigeren. We hebben al zoveel boeken gecorrigeerd dat we dat prima kunnen inschatten.

Stel, je hebt een boek geschreven van 50.000 woorden. Zouden we een vaste woordprijs hanteren, dan kost de correctie bijvoorbeeld €1000 op basis van 2 cent per woord.
Rekenen we echter met tijd, zoals de Schrijverije dat doet, dan kan het corrigeren veel goedkoper uitpakken. Misschien hebben we maar 10 uur werk aan de boekcorrectie, je betaalt dan maar €350.
Misschien kost het corrigeren van je boek veel meer tijd, wel 25 uur. Je betaalt dan €875 voor je boekcorrectie. Prijzen zijn overigens excl. 21% BTW. Meer weten of jouw manuscript door ons laten corrigeren? Stuur je boek vandaag nog op en wij maken een offerte op maat.

Reacties zijn gesloten.