Gedenkboek bij overlijden

Je wordt ziek en weet dat je niet lang meer te leven hebt. Het overkomt veel mensen. Kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, ALS en vele andere ziekten treffen miljoenen mensen. Vaak als ze ouder zijn, maar te vaak ook mensen die nog helemaal niet zoveel jaren op de teller hebben staan. Een gedenkboek bij overlijden (laten) maken kan dan heel troostend zijn.

Gemiddeld sterven er meer dan 3000 mensen per week. En al die mensen hebben nabestaanden: een partner, kinderen, soms nog ouders en natuurlijk verdere familie en vrienden. Hoe mooi is het om een gedenkboekje bij overlijden na te laten? Een boekje over jou, je verhaal, je leven.  
Het is niet alleen prachtig voor nabestaanden, ook voor de zieke zelf is het maken van een gedenkboek heel waardevol.

Hoe ziet je gedenkboek eruit

Het laten maken van een gedenkboek bij overlijden kan op verschillende manieren:

Fotoboek

Fotoboek: je kunt mooie foto’s verzamelen, die in een gedenkboek zetten en laten drukken. Het nadeel is dat je dan alleen een fotoboek hebt, wellicht met een enkele regel tekst. Een leven in foto’s kan heel waardevol zijn, maar als je echt iets te vertellen hebt is het te weinig. Dan wil je meer. Een fotoboek is de eenvoudigste en vaak ook meest voordelige manier om een gedenkboekje te maken. je kunt het bij de HEMA laten maken maar ook bijvoorbeeld bij CEWE.

Levensverhaal boek

Levensverhaal: je kunt iemand inhuren waaraan jij je levensverhaal vertelt waarna vervolgens een compleet boek wordt geschreven. Nadeel hiervan is dat het veel tijd én veel geld kost. Het schrijven van zo’n boek kan maanden in beslag nemen en moet ook goed worden voorbereid. Er zijn tal van interviews nodig, het verhaal moet geschreven en nagekeken en er moet een omslag worden ontworpen.  

Zelf schrijven

Zelf een gedenkboekje bij overlijden schrijven: dit is eigenlijk alleen een optie als je kunt schrijven. Als je er fysiek en mentaal toe in staat bent, de tijd hebt én de taal goed beheerst. Voordeel is dat je het volledig in eigen hand hebt. Nadelen zijn de benodigde tijd en de kosten. Je boek moet worden nagekeken, ook al schrijf je nog zo goed. Je moet een uitgever vinden of het boek zelf uitgeven en er is een ontwerp nodig voor de omslag. Dat is vaak ook kostbaar.

Parabel laten maken

De Parabel is een gedenkboekje bij overlijden dat bestaat uit foto’s en verhalen die jij aanlevert. Het ontwerp is chic: een boekje met harde kaft in groen, blauw, bruin of lila met gouden opdruk.

Het werkt zo:

 • Je verhaal kan je vertellen tijdens een interview maar ook eerst zelf schrijven of zelfs inspreken
 • De omslag is al ontworpen dus daarvoor hoef je geen kosten te maken
 • Het maken van de standaard Parabel heeft een vaste prijs: €349* incl. btw (inclusief interview, schrijven en ontwerp)
 • Je koopt vervolgens zoveel Parabels als je nodig hebt; ze kosten €25** per stuk  
 • Je Parabel kan je voor jezelf privé houden maar ook te koop aanbieden

Je kunt niet alleen een Parabel laten maken in verband met een overlijden. We maken ze ook over tal van andere onderwerpen, bijvoorbeeld:

 • Over je hobby
 • Als jubileumboekje voor bedrijven
 • Successtory
 • Over je bevallingen
 • Over je huwelijk(en)
 • Over een bijzondere periode in je leven (ziekte, gevangenschap, afkicken, op straat leven, je scheiding)
 • Als reisverslag

De mogelijkheden zijn oneindig! Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Vertel ons je verhaal, dan zetten wij het op papier.

*Prijzen 2024
**Bij grotere bestellingen krijg je korting

Reacties zijn gesloten.