Biografie laten schrijven

Wil je een persoonlijk en uniek boekje laten maken over je leven? Of over het leven van een geliefde? Een biografie laten schrijven kan een tijdrovende klus zijn maar het hoeft natuurlijk niet per se om een compleet levensverhaal te gaan. Met een paar rake, mooie verhalen en dito afbeeldingen kan je ook een schitterend, uniek en persoonlijk gedenkboek maken.

biografie laten schrijven

Inhoud biografie

Bij een biografie denk je al snel aan een overzicht van iemands leven, van begin tot (bijna) eind. Van geboorte via schooltijd, werkzame periode, huwelijk en kinderen, verhuizingen naar pensioen en oude dag. Een complete levensloop. We maken zo’n uitgebreide biografie graag voor je, maar je kunt ook kiezen voor een andere opzet:

 • Je leven in thema’s: werk, huwelijk en kinderen, vrienden, hobby, anekdotes
 • Je leven in fases: tot 20 jaar, 40 jaar, 60 jaar en 80 jaar
 • Je leven in verhalen: bijzondere verhalen die vertellen wie jij bent en waar je voor staat
 • Je werkzame leven
 • Je persoonlijk leven
 • Je leven aan de hand van één thema, bijvoorbeeld het thema geluk

Wat kost een biografie laten schrijven

Een complete biografie laten schrijven kost veel geld. De reden daarvoor? Het kost erg veel tijd en er zijn meerdere specialisten voor nodig. Om te beginnen een echte schrijver die ook goed kan interviewen. Vervolgens heb je een vormgever nodig voor het binnenwerk en het ontwerpen van de omslag en tenslotte nog een professionele drukkerij.
Wil je een complete biografie laten schrijven, dan zijn er meerdere interviews nodig. Misschien wel tien of meer. Dat kost tijd en dus geld. Daarna moet de schrijver aan de slag met je verhalen en ook dat kost ook vele uren werk. Voor de meesten mensen ligt een biografie laten schrijven dan ook niet binnen hun financiële bereik.

Betaalbare biografie laten schrijven

Met een Parabel van de Schrijverije heb je alles in één: interviews, schrijfwerk, afbeeldingen, vormgeving en drukwerk. Voor het maken van de standaard Parabel betaal je €349*
Daar komt verder niets bij, alles is inclusief, afgezien van reiskosten indien van toepassing. Je hebt dan een schitterend vormgegeven biografie, met maximaal 5 afbeeldingen en 8000 woorden. Het ziet er zo uit (keuze uit 4 verschillende kleuren omslag):

biografie laten schrijven

Hoe werkt het laten maken van een biografie Parabel

We spreken eerst met je af wat we gaan doen en hoe we dat gaan doen. Komen we bij je thuis voor het afnemen van interviews? Of doen we dat per telefoon of online via Teams? Eerst je verhalen zelf opschrijven mag ook, of je neemt ze op en stuurt ons het geluidsbestand. Er is veel mogelijk. Wij schrijven vervolgens jouw biografie waarna je de tekst kunt lezen en aanpassingen kunt laten doen.

Dan gaan we aan de slag met de vormgeving: we zorgen dat de afbeeldingen die je in je bio wilt hebben goed staan en delen de tekst mooi in. En dan volgt een groot moment: je krijgt een proefdruk van de biografie! Wil je nog aanpassingen laten doen, dan kan dat.
Daarna breekt het mooiste moment aan: je biografie is klaar!
Je kunt je biografie aanschaffen voor €25* per stuk.

Meer tekst, afbeeldingen, andere omslag

Wil je meer, of iets anders, dan de standaard Parabel, dan kan dat ook. Tegen meerprijs kunnen we allerlei extra’s voor je doen:

 • Een persoonlijke omslag laten maken
 • Meer tekst, meer afbeeldingen
 • Meerdere mensen interviewen
 • Foto’s maken
 • Andere wensen die je hebt

Meer info? Bel ons gerust vrijblijvend!

*Prijzen 2024

Reacties zijn gesloten.