Bezwaarschrift toeslag

Als de Belastingdienst een beslissing neemt over je toeslagen dan krijg je een beschikking. In de beschikking staat wat de Belastingdienst heeft besloten over de hoogte van je toeslagen. Het kan gaan om huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag. Soms ben je het niet eens met de beslissing van de Belastingdienst en dan kan je bezwaar maken. De Schrijverije helpt je graag met het schrijven van een bezwaarschrift toeslag Belastingdienst. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor het schrijven van jouw bezwaarschrift via email of via de offerteknop.

Wanneer kan ik bezwaar maken

Je kunt tegen een beschikking van de Belastingdienst altijd bezwaar maken. In de brief (de beschikking) staat hoelang je de tijd hebt om bezwaar aan te tekenen. Meestal is dat 6 weken. Je moet natuurlijk wel een reden hebben waarom je het niet eens bent met de beschikking. In de beschikking staat hoelang je de tijd hebt om bezwaar te maken en het adres waar je je bezwaarschrift toeslag naar toe moet sturen.

bezwaarschrift toeslag

Om welke reden kan ik bezwaar maken

Er zijn verschillende redenen waarom je bezwaar kan maken bij de Belastingdienst. Die reden moet duidelijk zijn omschreven in je bezwaarschrift toeslag en je moet meestal ook bewijzen meesturen. Is je huurtoeslag bijvoorbeeld lager dan je had verwacht, dan moet je schrijven waarom je denkt recht te hebben op meer huurtoeslag. Een reden kan zijn dat je minder inkomen hebt dan waarmee de Belastingdienst rekent. Je moet in dat geval je loonstrook of aangifte meesturen. Ook kan het zijn dat je huur hoger is dan de huur waarmee zij rekening houden. Misschien gaat de Belastingdienst er ten onrechte vanuit dat je samenwoont. Er zijn veel redenen waarom een beschikking van de Belastingdienst fout kan zijn. Stuur altijd zoveel mogelijk bewijzen mee.

Wanneer krijg ik bericht op mijn bezwaarschrift toeslag

Meestal krijg je binnen enkele weken bericht als je een bezwaarschrift hebt ingediend. Als je in het gelijk wordt gesteld, volgt een nieuwe beschikking met een nieuwe berekening van je toeslag. Waarschijnlijk ben je het eens met deze nieuwe beschikking. Zo niet, dan kan je ook nog in beroep gaan tegen de beschikking. Meestal komt het zover niet.

Is een bezwaarschrift schrijven moeilijk

Op zich is het schrijven van een bezwaarschrift niet heel moeilijk. De meeste mensen zijn echter niet gewend om brieven te schrijven aan instanties. Schakel daarom de Schrijverije in. Wij zijn gewend bezwaarschriften te maken. We schrijven alle soorten bezwaarschriften. Wil je bezwaar maken tegen een beslissing van het UWV, de gemeente of de Belastingdienst? Neem contact op voor vrijblijvend advies. Wij hanteren aantrekkelijke tarieven.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.