Bezwaar kindgebonden budget

Heb je kinderen en is je inkomen en vermogen niet te hoog, dan heb je recht op kindgebonden budget. Dit is een toeslag waarop iedereen recht heeft die voldoet aan de eisen. Als je al andere toeslagen krijgt, zorgtoeslag of huurtoeslag bijvoorbeeld, dan krijg je vanzelf ook de toeslag kindgebonden budget. Krijg je nog geen toeslag(en) dan kun je die aanvragen. Vind je het lastig om zelf toeslag aan te vragen? Wil je bezwaar kindgebonden budget maken omdat je het niet eens bent met het bedrag dat je krijgt? De Schrijverije helpt je graag bij bezwaar maken kindgebonden budget of andere toeslagen.

bezwaar kindgebonden budget

Wanneer recht op kindgebonden budget

Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor kindgebonden budget. In 2017 zijn dit de volgende voorwaarden:

  • 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar
  • je krijgt kinderbijslag
  • het inkomen is niet te hoog
  • het vermogen is niet te hoog
  • je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.

Voldoe je aan alle voorwaarden en heb je je gegevens allemaal goed doorgegeven? Ben je het toch niet eens met de beschikking van de Belastingdienst en wil je bezwaar kindgebonden budget maken? Schrijf een brief naar de Belastingdienst binnen 6 weken na de datum van de beschikking. Of laat de Schrijverije je bezwaarschrift schrijven.

Wijzigingen doorgeven aan de Belastingdienst

Als je tijdig wijzigingen doorgeeft over jouw persoonlijke omstandigheden dan krijg je vanzelf een nieuwe beschikking van de Belastingdienst. Ben je dat vergeten te doen of is de nieuwe beschikking in jouw ogen niet goed, dan kan je bezwaar maken. Wijzigingen geef je gemakkelijk door via het internet. Je kunt bij de Belastingdienst inloggen met je DigiD en zo precies zien hoeveel toeslag je krijgt, wanneer je je geld ontvangt en hoeveel. Je kunt hier ook wijzigingen doorgeven. Soms vraagt de Belastingdienst je daarna nog bewijzen op te sturen. Bijvoorbeeld een afschrift van je loonstrook.

Hulp bezwaar kindgebonden budget

Vind je het lastig dit allemaal zelf uit te zoeken dan kun je de Schrijverije inschakelen. Wij schrijven je bezwaar kindgebonden budget en zoeken uit wat je mee moet sturen. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie. Wij hanteren aantrekkelijke tarieven en behandelen je gegevens met zorg. Via de offerteknop kun je snel en gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

 

Reacties zijn gesloten.