Bezwaar huurtoeslag

Als je huurtoeslag hebt aangevraagd krijg je van de Belastingdienst een beschikking. Hierin staat hoeveel huurtoeslag je krijgt. Huurtoeslag wordt over het hele jaar berekend en vervolgens per maand uitbetaald. De huurtoeslag blijft het hele jaar hetzelfde, tenzij je zelf iets verandert aan je persoonlijke omstandigheden. Ben je het niet eens met de beschikking dan kan je bezwaar huurtoeslag indienen. Meestal heb je 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen een beschikking van de Belastingdienst. De Schrijverije helpt je graag bij het schrijven van een bezwaarschrift huurtoeslag.

Ik wil bezwaar huurtoeslag maken

Bezwaar maken tegen een beschikking gaat als volgt: je schrijft een brief naar de Belastingdienst waarin staat waarom je bezwaar maakt. Het is belangrijk dat binnen de termijn van 6 weken te doen. Meestal moet je bewijzen meesturen: een afschrift van je huurcontract, je loonstrook of bewijs omtrent je vermogen. Als je bezwaar huurtoeslag hebt gemaakt krijg je een nieuwe beschikking met daarin het nieuwe bedrag dat je maandelijks gaat ontvangen.

Hulp bij bezwaar toeslag maken

Vind je het lastig zelf een brief te schrijven naar de Belastingdienst? Schakel de Schrijverije in. Wij schrijven graag je bezwaarschrift en denken ook met je mee. We kunnen voor je uitzoeken of je recht hebt op meer huurtoeslag en onderzoeken welke bewijzen je moet meesturen. Wij werken tegen aantrekkelijke tarieven. Wil je weten wat het kost om jouw bezwaar huurtoeslag te schrijven, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Dat kan per mail of gebruik de offerteknop.

Huurtoeslag en andere toeslagen

De Schrijverije helpt je graag bij bezwaar maken tegen de hoogte van je toeslagen. Ook als het om zorgtoeslag of kindgebonden budget gaat. Soms maakt de Belastingdienst een fout die moet worden rechtgezet. Misschien heb je zelf niet de juiste informatie doorgegeven. Wij helpen je graag om uit te zoeken wat er mis is, zodat je snel het juiste bedrag aan huurtoeslag gaat krijgen.

bezwaar huurtoeslag

Reacties zijn gesloten.